Wat is een Modulaire Video?

Een modulaire video is een flexibel formaat dat je toelaat om verschillende scenario’s te testen binnen één video. De video bestaat uit verschillende delen, genaamd modules. We kunnen deze apart gebruiken of combineren met elkaar.

Het geheim van een goede modulaire video is ervoor zorgen dat elke module evengoed alleen werkt als gecombineerd met de andere delen. Dit zorgt voor een erg veelzijdig formaat met quasi eindeloze mogelijkheden rondom videolengte en scenario. Je kan je boodschap afstemmen op je publiek en de context waarin ze zich vinden.

De Voordelen van Modulaire Video Creatie

Kostenbesparend

Als het juist uitgevoerd wordt kan de modulaire video een erg kostenbesparende methode zijn. Het dwingt je er toe je te concentreren op wat essentieel is. Hoe kan je punt gemaakt worden in 15-20 seconden micro-momenten? Begrijp me niet verkeerd, het idee is niet om te bezuinigen op kwaliteit! Je besteed gewoon meer tijd om je concept te verfijnen en te beslissen wat de belangrijkste elementen zijn voordat het filmen van start gaat.

Beperk het Risico

Niets is erger dan een idee met een groot budget dat zich tegen je keert. Toen ik dit artikel schreef was het Pepsi en Kendall Jenner incident nog een vrij recente gebeurtenis en, ook al zijn er veel die zeggen dat er niet zoiets is als slechte publiciteit, denk ik dat we het eens zijn dat dit niet de boodschap is die Pepsi wou sturen.

Pepsi heeft het voordeel dat ze een groot en gevestigd merk zijn dat dit type van Pr-incident kan overleven. Als je dit artikel leest weet je misschien al niet meer waar het over ging.

Voor al de andere stervelingen zoals ons kan dit echter een Pr-drama zijn dat permanent je imago beschadigd. Je wil hiermee geen risico nemen en een kleinschalige uitrol kon deze terugslag vermeden hebben.

A|B Testen

Dit brengt me bij de voordelen van A|B testen met modulaire video’s. A|B testen is in digitale marketing al oud nieuws. Het is verrassend om te zien dat video in dit departement nog steeds achterophinkt – zeker als je de enorme risicocontrole en kostenbesparende mogelijkheden in acht neemt. Met een flexibel formaat kan je gemakkelijk testen en informatie verkrijgen over de reactie van je publiek, hou bij wat werkt en laat de rest vallen.

Dus Waarom Doet Niet Iedereen het al?

Grappig genoeg, omdat videoproductie nog steeds bekend staat als dure media om te maken, veel adverteerders en productiehuizen aarzelen om af te stappen van een methode die werkt. Het risico om een video voor te stellen als een digital-first-fail-fast methode luidt een alarm bij veel ervaren beslissing nemers. Goede video kost geld, einde verhaal.

Nu, goede video kost inderdaad geld. Maar effectieve video niet per se. Veel video’s die in de laatste paar jaren viraal gegaan zijn waren simpel en goedkoop om te produceren, sommige waren zelfs volledig gemaakt door fans. Ondanks de rijzende populariteit van de “echte”, “pure” en “onbewerkte” stijl die we meer en meer zien (zoals de Dove Real Beauty Sketch advertentie) vinden veel merken en productiehuizen het moeilijk om producties een kans te geven die iets ruwer zijn. Voor velen is dit simpelweg ‘not done’.

Wat je in het Achterhoofd Moet Houden om het Meeste te Halen uit je Modulaire Video

  1. Zorg ervoor dat je modules voldoende verschillend zijn van elkaar.
  2. .. Dat gezegd zijnde, zorg er ook voor dat, ook al zijn ze verschillend, ze steeds een samenhangend thema volgen zodat ze duidelijk bij elkaar horen.
  3. Zorg ervoor dat je modules niet te veel zaken testen. Je wil maximaal 3 variabelen of het gaat moeilijk worden om de resultaten juist te interpreteren.
  4. Zorg ervoor dat je de video test met een breed publiek maar dat je de resultaten kan segmenteren. Zo krijg je een beter inzicht en kan je bepalen wie je basis segmenten zijn om een afnemende rendementen strategie te lanceren.